Wat is mijn achtergrond en wie ben ik?

 Opleidingen en achtergrond

2018: Vitaliteitscoach - Chivo Opleidingen

Vitaliteit betekent levendig en vitaal zijn betekent voor ons dat je jezelf fysiek, mentaal en emotioneel maximaal kunt ontplooien. Daarvoor zijn vaardigheden nodig die je niet op school leert en niet van huis uit meekrijgt zoals beter leren slapen, bewegen naar je bouw, voedselkeuzes maken die bij jou passen, ontdekken wat je wilt halen uit het leven, etc. Allemaal zaken waar de mens redelijkerwijs zelf controle over kan hebben, maar nooit geleerd heeft. Als vitaliteitscoach kun je cliënten deze vaardigheden aanreiken, zodat ze vitaal door het leven gaan. Meer informatie vind je hier.

2018: de Wereld - Chivo Opleidingen (afsluitende module van de opleiding 'Vitaliteitscoach')

Nadat de modules Functioneel Voeden, Functioneel Coachen en Functioneel Bewegen zijn afgerond, is het tijd om alles samen te trekken. Het gaat niet alleen om de kennis, maar om vakmanschap. In de afrondende opleiding zetten we de puntjes op de i.

Hier zullen we alle kennis uit de voorgenoemde opleidingen aanvliegen vanuit een biopsychosociale invalshoek. De praktijk invullen vanuit een groter plaatje, namelijk fysiek, psychisch en rekeninghoudend met de omgeving van de client. Van intake, evaluatie tot exit. De vitaliteitscoach werkt niet multimodaal maar multidimensionaal, niet multidisciplinair maar intergraal. De kennis is er, maar nu gaan we het samensmeden tot een complete aanpak. Hier smeden we vakmensen!

2017: Functioneel Coachen - Chivo Opleidingen (onderdeel van de opleiding 'Vitaliteitscoach')

In de opleiding Functioneel Coachen maak je kennis met basis vaardigheden en toepassingen.

De basisvaardigheden hebben betrekking op gesprekstechnieken, emotie- en verandermanagement. Helpen met veranderen en volhouden is het uitgangspunt van onze basisvaardigheden en waar we op verder bouwen als het gaat om de toepassingen stress- en prestatiemanagement en lifecoachen. Deze basisvaardigheden zijn geschaard onder noemer Motiverend Oplossingsgericht Coachen.

Motiverend oplossingsgericht coachen heeft zijn oorsprong in de oplossingsgerichte gespreksvoering, maar weet in tegenstelling tot het voorgenoemde, wel coachen en adviseren naadloos te integreren. Ook zijn er veel concretere manieren om veranderingsbereidheid te toetsen en te managen. Zo zijn er veel punten in bestaande methodieken die onduidelijk zijn of waar coaches op vastlopen, die in motiverend oplossingsgericht coachen worden geadresseerd. Aangezien 30 jaar onderzoek laat zien dat willen niet hetzelfde is als kunnen, bieden we een compleet arsenaal aan gereedschap waarmee de eigen effectiviteit vergroot kan worden.

In onze toepassingen helpen we mensen met doelen behalen ondanks dat ze zich in een tumulteuze staande moeten houden met onze stress- en prestatiemanagementprotocollen. Wij besteden daarbij ook aandacht aan de kwaliteit van slapen. Om het geheel af te ronden zetten we een raamwerk neer voor lifecoachen. De opleiding is compleet en concreet. Meer informatie vind je hier

2016: Bayesian Bodybuilding PT Course

In deze cursus leer je de volledige Bayesiaanse Bodybuilding-methode om jezelf en je klanten maximaal resultaat te laten behalen wat betreft vetverlies, spiergroei en krachttoename. Levensstijladvies, psychologie en gezondheid komen ook uitvoerig aanbod. Meer informatie vind je hier

2016: Functioneel Trainen - Chivo Opleidingen (onderdeel van de opleiding 'Vitaliteitscoach')

De opleiding Functioneel Trainen wordt gevolgd door beginnende en gevorderde trainers die meer resultaat willen bereiken.Dat doen we door eerst te focussen op de kwaliteit van bewegen. Vreemd genoeg zijn juist gevorderde trainers niet opgeleid om de kwaliteit van bewegen te screenen en eventueel te corrigeren. Het begint echter bij goed bewegen, zodat energielekken worden voorkomen. Zowel beginnende als gevorderde trainers zijn gebaat bij meer kennis opdoen over de kwaliteit van bewegen.

De opleiding wordt daarom gevolgd door leefstijlcoaches, fitnessinstructeurs, personal trainers, bewegingswetenschappers, gymdocenten en fysio- en oefentherapeuten die de laatste wetenschappelijke inzichten vertaald willen zien in een concrete aanpak, waarbij ze elk advies en elke oefening in een trainingsprogramma kunnen verantwoorden. Er is geen gebrek aan diepgang, maar de didactische structuur en het ondersteunde materiaal online zorgt ervoor dat men op elk niveau mee kan.

Wij hebben het standpunt dat je elke claim, elk advies, elke oefening moet kunnen verantwoorden. Het betekent dat we die bijna onmogelijke spagaat tussen wetenschap en praktijk maken, zodat jij een veel betere trainer wordt.

2014: Functioneel Voeden - Chivo Opleidingen (onderdeel van de opleiding 'Vitaliteitscoach')

De opleiding Functioneel Voeden wordt gevolgd door een ieder die de laatste wetenschappelijke inzichten vertaald wil zien in een effectief en flexibel systeem met praktische handvatten. Gevorderden vinden bij ons de verdieping en de onderbouwing die ze al jaren zoeken, terwijl de beginners een systeem aangereikt krijgen waarmee ze resultaat halen.

Gewichtsconsulenten, personal trainers, diëtisten en leefstijlcoaches blijken heel vaak te worstelen met alle tegenstrijdige berichten die ze ook via vakbladen te horen krijgen. We bieden je een fundament waar je oude en nieuwe kennis kunt verenigen en waarop je de rest van je carriere kunt voortbouwen.

2013: Sport- en Bewegingseducatie - Fontys Sporthogeschool

Deze opleiding staat volledig in het teken van sport en gezondheid. Onderwerpen die de revue zijn gepasseerd: Inspanningsfysiologie, motorisch leren, gedragswetenschap, anatomie, sport&arbeid, sportbeleid, (sport-specifieke) krachttraining en algmene fitness. Meer informatie over deze opleiding, vind je hier. fsh 

Mijn naam is Nicky Wijtmans, 27 jaar en ik ben personal trainer en vitaliteitscoach.
Ik kan jou op verschillende gebieden helpen:
– Je helpen met je training en voeding (bepalen wat je nodig hebt om richting je doel te gaan)
– Je minder stress laten ervaren en beter leren slapen (ontdekken welke verbeteringen er mogelijk zijn)
– Je meer uit het leven laten halen (ontdekken wat voor jou het leven de moeite waard maakt)
Mijn achtergrond
Via de HBO-opleiding sport- en bewegingseducatie (inmiddels sportkunde) aan Fontys Sporthogeschool heb ik een solide basis gelegd met betrekking tot mijn sportgerelateerde kennis en capaciteiten.
Vervolgens heb ik bij Chivo Opleidingen mijn eerst module gevolgd: Functioneel Voeden. Mede door deze opleiding kan ik op voedingsgebied helder krijgen wat nuttig is en wat kan worden gezien als ‘onzin’. Hierdoor kan ik je praktische tips geven om je voedingspatroon te verbeteren/ aan te passen. Om nog meer diepgang te krijgen ten aanzien van bewegen en trainen, heb ik in 2016 de module ‘Functioneel Trainen’ bij Chivo Opleidingen gevolgd. Omdat ik er vervolgens achter kwam dat het enorm belangrijk is om het gedrag van mensen aan te passen en om ze het aangepaste gedrag ook te laten volhouden heb ik de opleiding ‘Functioneel Coachen’, onderdeel van de opleiding tot Vitaliteitscoach, gevolgd.
Over mij als persoon
Ik ben iemand die je op een leuke maar effectieve manier aan het werk kan zetten en je aan het denken kan zetten. Bovendien gebruik ik humor om de sfeer aangenaam te maken. Ik kijk naar het individu en pas mijn manier van begeleiden hierop aan. Verder ben ik ‘down to earth’, kijk ik naar het grotere plaatje en geef ik praktisch advies. Ik kijk ernaar uit om kennis met je te maken en om samen met jou naar jouw persoonlijke doel toe te werken.
Daarom ben ik PerspActive Coaching begonnen.
Hiernaast is een overzicht te zien van de opleidingen die ik heb gevolgd, met daarbij een korte omschrijving.