Wat is mijn achtergrond en wie ben ik?

Mijn naam is Nicky Wijtmans, 28 jaar en ik ben personal trainer en vitaliteitscoach.

Mijn achtergrond en opleidingen
Via de HBO-opleiding sport- en bewegingseducatie (inmiddels sportkunde) aan Fontys Sporthogeschool heb ik een solide basis gelegd met betrekking tot mijn sport- en bewegingsgerelateerde kennis en capaciteiten.
Vervolgens heb ik bij Chivo Opleidingen mijn eerste module gevolgd: Functioneel Voeden. Mede door deze opleiding kan ik op voedingsgebied helder krijgen wat nuttig is en wat kan worden gezien als ‘onzin’. Om nog meer diepgang te krijgen ten aanzien van bewegen en trainen, heb ik in 2016 de module ‘Functioneel Trainen’ bij Chivo Opleidingen gevolgd. Omdat ik er vervolgens achter kwam dat het enorm belangrijk is om het gedrag van mensen aan te passen en om ze het aangepaste gedrag ook te laten volhouden heb ik de opleiding ‘Functioneel Coachen’, onderdeel van de opleiding tot Vitaliteitscoach, gevolgd.
In 2016 heb ik bovendien de Menno Henselmans PT Course gevolgd, een opleiding voor optimalisatie van training, voeding en gedrag. Meer informatie over deze opleidingen, zie hieronder.

Opleidingen

2018: Vitaliteitscoach - Chivo Opleidingen

Vitaliteit betekent levendig en vitaal zijn betekent voor ons dat je jezelf fysiek, mentaal en emotioneel maximaal kunt ontplooien. Daarvoor zijn vaardigheden nodig die je niet op school leert en niet van huis uit meekrijgt zoals beter leren slapen, bewegen naar je bouw, voedselkeuzes maken die bij jou passen, ontdekken wat je wilt halen uit het leven, etc. Allemaal zaken waar de mens redelijkerwijs zelf controle over kan hebben, maar nooit geleerd heeft. Als vitaliteitscoach kun je cliënten deze vaardigheden aanreiken, zodat ze vitaal door het leven gaan. Meer informatie vind je hier.

2016: Menno Henselmans PT Course

In deze cursus leer je de volledige Bayesiaanse Bodybuilding-methode om jezelf en je klanten maximaal resultaat te laten behalen wat betreft vetverlies, spiergroei en krachttoename. Levensstijladvies, psychologie en gezondheid komen ook uitvoerig aanbod. Meer informatie vind je hier

2013: Sport- en Bewegingseducatie (Nu Sportkunde) - Fontys Sporthogeschool

In deze cursus leer je de volledige Bayesiaanse Bodybuilding-methode om jezelf en je klanten maximaal resultaat te laten behalen wat betreft vetverlies, spiergroei en krachttoename. Levensstijladvies, psychologie en gezondheid komen ook uitvoerig aanbod. Meer informatie vind je hier.

Wie is Nicky?

Nicky is:

  • Bescheiden, Eerlijk, Oprecht

  • In voor een grapje

  • Meedenkend, Emphatisch, Realistisch

Zijn coaching is:

  • Afgestemd op jouw doelstelling en op jou als persoon

  • To-the-point: Jij krijgt wat jij nodig hebt

  • Duidelijk, je kunt er écht wat mee

Zijn trainingen zijn:

  • Uitdagend, maar vol te houden

  • Opbouwend, passend bij jouw niveau