Wat is vitaliteitscoaching?

Vitaliteitscoaching is coaching op jouw vitaliteit. Vitaliteit staat voor een autonoom en zinvol leven. Een leven waarin je doet wat jij belangrijk vindt en waar jij blij en gelukkig van wordt. Voor veel mensen zijn er verschillende obstakels die het moeilijk(er) maken om bepaalde doelen te behalen. Als vitaliteitscoach focus ik op de zaken die nodig zijn om jou te kunnen helpen meer uit het leven te halen.

Voorbeelden van vitaliteitscoaching

Vitaliteitscoaching is dus het managen van jouw negatieve stress. Dit kan betekenen dat we aan de slag gaan met de volgende voorbeelden:

  • Het terugkrijgen van de regie over je leven zodat je niet meer geleefd wordt maar doet wat jij graag wilt doen

  • Het verbeteren van je zelfvertrouwen zodat je weer trots kunt zijn om wie je bent en dit kunt inzetten om meer te bereiken

  • Het managen van je stress op het gebieden als

    • Werk (kun je doen wat je leuk vindt?)

    • Relaties (wie is er echt belangrijk?)

    • Zelfbeeld en zelfvertrouwen

Hoe gaan we aan de slag?

Het doel van de vitaliteitscoaching is om allereerst op zoek te gaan naar wat jij graag wilt (bereiken) en wat je belangrijk vindt. Hierbij is het ook belangrijk om te achterhalen of dat dat écht is wat je wilt en wat de achterliggende reden hiervan is. Hier zullen we achterkomen tijdens het intakegesprek. Vervolgens maak ik een op maat gemaakt vitaliteitsplan waarin we een globale planning maken van jouw traject. Tijdens het traject gaan we met verschillende onderwerpen aan de slag. Wil je weten hoe zo’n traject er uit ziet? Kijk dan hieronder.

Hoe ziet een vitaliteitstraject er globaal uit?

1). Verkennen

In de verkennende fase gaan we aan de slag met het concretiseren van jouw hulpvraag. Waar sta je op dit moment en wie ben je? Waar wil je heen en wie wil je zijn? Wat houdt je tegen of wat is daar voor nodig? Heb je dat er ook voor over (om het aan te passen)?

2) Veranderen

In de veranderingsfase kom je in actie. Je gaat aan de slag met jouw obstakels (zoals pijn, vermoeidheid en angst), doorbreken we je gewoontes en we kijken samen voor welke basisbehoeften jij mogelijk een tekort hebt. Om in actiemodus te komen heb je focus en wilskracht nodig. Ook daar gaan we mee aan de slag!

3). Volhouden

In de laatste fase gaan we aan de slag met het volhouden van jouw aangepast gedrag. We zorgen ervoor dat je de juiste tools in handen krijgt om vol te houden. Zo maken we bijvoorbeeld een plan voor momenten dat het lastiger wordt of dat je het even niet meer ziet zitten.

Kennismakingsgesprek

Wil jij een vrijblijvend kennismakingsgesprek plannen zodat we kunnen bekijken of ik iets voor je kan betekenen?

Neem dan contact op via het contactformulier!

Omdat ik verantwoording afleggen hoog in het vaandel heb staan en omdat ik mijn kennis up-to-date wil houden heb ik me aangesloten bij de BOVV (Beroepsorganisatie voor Vitaliteitsprofessionals) en volg ik jaarlijks minimaal 3 clinics over vitaliteit bij Chivo Opleidingen.